Kun on tälläinen lastevaate addikti, niin on aina välillä syytä tarkista vaatekaappien sisältöä. Kovin usein siellä on pieneksi jäänyttä ja rikkinäistä sulassa sovussa niiden vaatteiden kanssa joita ei ikinä käytetä ja niiden jotka ovat aina päällä. Lisäksi nyt kun isommat lapset ovat siinä iässä, että kohlaavat kaapilla ihan omin nokkinensa, on joukossa myös valmiiksi likaisia vaatteita.

Tälläisen tarkistuksen jälkeen minulla on yleensä käsissä läjä vaatetta, joka pitäisi siirtää säilytykseen joko tulevaisuutta varten, talvea varten, seuraaville lapsille tai mappi ööhön. Ongelmaksi muodostuu se, että missä säilöä näitä vaatteita. Kolmen lapsen käyttövaatteet vievät jo kohtalaisesti kaappi tilaa. Mitään lämmintä varastoa ei ole. Varasto tilan löytäminen vaatisi koko lastenvaate järjestelmän uudelleen organisointia, mihin energiani, eikä varsinkaan haluni riitä keskellä kesää (eikä syksyä, eikä talvea..).

Toinen ongelma on se, että mitä tehdä vaatteille joilla ei enää ole käyttöä. Vauvan vaatteet olen yleensä lahjoittanut tuttuihin tai tutuntuttuihin vauvaperheisiin tai hyväntekeväisyyteen, sellaisille, joilla on tarvetta. En ole mikään kirppis myyjä, inhoan myydä kalliita merkkivaatteita samaan hintaan kun viereisessä pöydässä pyydetään kuluneista ja nukka vieruista lumpuista. Myönnän olevani tässä asiassa nyrpeä nirppanokka. Annan vaatteet mielummin ilmaiseksi henkilölle joka niitä arvostaa. Tietenkin meilläkin on lumppua, ne mitä kehtaan annan pois ja loput laitan kylmästi roskiin.

Nyt vaan on sellainen tilanne, että mietittyttää pitäisikö kuitenkin säilyttää noita vauvan vaatteita, eihän sitä koskaan tiedä mihin perhe kokoon sitä itse kukin päätyy. Tässä on puolensa ja puolensa. Toisaalta minusta on hauska pukea lapsia vaatteisiin, joissa voi muistella isompienkin lasten aikanaan olleen ja toisaalta on tietysti kiva shoppailla jotain uuttakin!

Jotta tästä ei tulisi ihan pelkkää tilitystä, niin laitampa tähän vielä kuvan ihanasta IdaT:n bodystä, joka nuorimmaisellani on. Tämä tuli mieleeni Lizasta joka oli käynyt kommentoimassa (kiitos vaan!), ties vaikka hän olisi  ihmemaasta.
 lyhythihabodyruskea_m.jpg

Tässä välillä kun kirjoittelin blogia niin sain käsiini päivän postin. Ja viime viikon perjantaina Taikatutista tilaamani lasten vaatteet tulivat yhtä toppia lukuun ottamatta!
136_m.jpgbody1_m.JPG
Nämä on pojille, havaji paita isommalle ja retro body nuoremmalle.
toppi_m.JPGmekko1_m.JPG
Ja tytölle ihana, vähän juhlavampi asu. Kuvat ei anna näille oikeutta. Ja jos jota kuta kiinnostaa, niin kannattaa tilata, nää oli ihan älyttömän edullisia, hävetti melkein ostaa.