Meillä on nuorin vielä vaippaikäinen ja täytyy myöntää, että olen sekakäyttäjä. Kestoja käytetään välillä hyvinkin aktiivisesti, mutta kyllä meillä lipaston päällä tönöttää muumivaippapussikin.

Kestot on siitä mielenkiintoinen lastentarvike että niiden ympärille on muodostunut valtaisa piiri. On keskustelupalstoja, kestovaippatapahtumia, tapaamisia, sähköpostilistoja ja ystävyysuhteita, jotka on alkaneet ihan siitä, että lapsi käyttää kestovaippaa. Tietysti monia kestoilijoita yhdistää muutkin asiat, ehkä ekologisuus, lapsentahtisuus, kantoliinat, perhepeti tai pitkäimetys. Noi on ehkä ne kliseisimmät. On paljon sellaisiakin kestovaippailijoita, jotka ovat kiinnostuneita vain lapsensa hyvinvoinnista, kauniista kuoseista ja vaippojen trendikkyydestä.

Itse aloitin kestoilun esikoisella ihan olosuhteiden pakosta. Oltiin opiskijoita ja saatiin kassillinen harsoja ja ruskovillan villahousut. Ei siinä taloudellisessa tilanteessa paljon mietitty, että millaisia vaippoja ruvetaan käyttämään. Vasta paljon myöhemmin löysin netin ja sitä kautta minulle valkeni kuinka mahdottoman paljon erilaisia vaippoja onkaan! Nyttemmin vaippakaappini on laajentunut käsittämään jos jonkinlaista sisävaippaa ja tsi-tekelettä. Harsot ovat kuitenkin käytössä edelleen, nykyisin ehkä enemmän puklurätteinä kuin vaippoina, mutta joskus taskuvaipan täytteenäkin.

Olen kaikkien lasteni kohdalla vannonut villahousujen nimeen ja niin teen edelleen. Oli kesä tai talvi, pieni tai iso lapsi, niin villahousut pitävät pintansa. Jos vielä itsellä pysyy puikot käsissä, niin se on myös edullista ja helppoa vaipatusta. Minä olen tumpelo kutoja, ja siksipä meidän villahousut tulee nettipuotien valikoimasta. Erityisen ihastunut olen Tirsokkaan vaippoihin!
Harmi kyllä kotimaisia vaippoja täytyy aina odottaa, puodit ovat pieniä ja tuotteet valmistetaan käsityönä, joten ymmärtäähän sen, mutta silti ei jaksaisi odottaa. Nytkin tulossa on
 pokat_0705_e57.jpg

kesäpökät. ja
omena_0703_a38.jpgja minttu_0702_475.jpg

Meillä on ennestäänkin näitä Tirsokkaan vaippoja, ne on musta hauskan näköisiä ja toimivia. Kestovaippa puoteja on netti pullollaan, toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. Erimallit istuu erilapsille ja äideilläkin on erimaku ja jos kuuluu "piireihin" niin tekijän persoonakin ratkaisee. Kotimainen työ maksaa, mutta niinhän se on kaikessa.