Meidän nuorimmainen harjoittelee itse syömistä. Ja se on kuulkaa sotkuista puuhaa. Ruoka lentelee enempi vähempi, astiota sinkoilee ja lusikat heiluu. Toistaiseksi on selvitty suhteellisen vähillä vaurioilla, vain yksi haljennut melamiini kulho. En löytänyt siitä kivaa kuvaa, mutta tuota alla olevaa merirosvo sarjaa se oli.

426420.jpg

Meillä on lapsilla käytössä ihan posliinisia astioita. Arabian Teema lautasia, halkaisijaltaan 21 cm, tätä en nyt jaksa lähteä mittaamaan, mutta oletan, että tuota kokoa. Ja väreinä meiltä löytyy
 teema_lautanen_oliivi26_th.jpgja teema_lautanen_ruskea26_th.jpg
Sitten on Pentikin pupulautanen, joita oli useampikin, mutta yksi on selvinnyt "minä ite" vaiheista ehjänä. Keskimmäisen kolme vuotis synttäreitä varten olen hankkinut melamiinisiä Maisa-astioita.
9006_l.gif9008_l.gif 9007_l.gif9001_l.gif
Nää on musta aika veikeitä. Ajattelin, että ne on pitkällä juoksulla ekologisempia, kuin kertakäyttöisten juhla-astioiden käyttäminen. Mä en muutenkaan oikein ymmärrä sitä, että juhlissa syödään kertakäyttö astioista. Kivat astiat ja nätti kattaus tuo juhlatunnelmaa!

Kun nyt kerran päästiin näihin synttäri valmisteluihin, niin pakko on jakaa tämäkin juttu teidän kanssanne (huom! 27 lukijaa!), tilasin täältä
tälläisen.
3d_auto.jpg
Yhden kakun olen jo koe mielessä leipassut, ja sanonpa vaan, että hieno tuli!

Jatkan vielä kun tästä unohtui se pointti. Eli on hankala löytää tuohon opettelu vaiheeseen sopivia astioita. Muoviset ovat niin köykäisiä, että ne lentävät helposti ja kaatuvat, posliiniset taas toimivat paremmin, koska ovat painavempia, mutta ne ovat turhan arvokkaita, jos sattuvat lentämään.